Hoi, mijn naam is
Viktor Chin
(da's Zo Gevikst)

Over mij

Viktor Chin-Kon-Sung

In het dagelijkse leven houd ik mij in brede zin bezig met elektronica. Of het nou gaat om computers, netwerken, televisies, audioapparatuur, telefoons of camera's, hardware of software; ik vind het allemaal interessant, en daarom heb ik van elk onderwerp wel enige kennis.

Techniek is de rode draad door mijn leven. Om en nabij mijn tiende levensjaar begon elektronica een steeds grotere rol voor mij te spelen, en het was dan ook rond deze tijd dat ik mijn eerste PC bouwde. Op de middelbare school had ik Informatica in mijn vakkenpakket, en na het behalen van mijn diploma ben ik gestart met een universitaire studie Informatiekunde. Ik heb meerdere malen als 1e-lijns ICT-support gewerkt, had mijn eigen smartphone- en tabletreparatiebedrijf Zo Gevikst en heb, toen het tijd was voor wat nieuws, met een vriend het computerbedrijf EigenPC opgericht. Tevens kan ik erg genieten van webdevelopment, daar over meer op de volgende pagina.

Uiteraard is er meer in het leven dan alleen bits en bytes. Op de momenten dat ik niet naar een scherm aan het kijken ben, ben ik meestal met vrienden of maak ik een lange wandeling. Daarnaast vind ik het maken en bekijken van foto's leuk, en zoals velen ben ook ik muziekliefhebber. Ik luister voornamelijk naar alle subgenres binnen Hip-Hop en RnB, maar op zijn tijd is er ook ruimte voor House, Reggae, Soul en Jazz.

Tevens heb ik een groot hart voor motorische voertuigen, in het bijzonder auto's. Al sinds kleins af aan, nog voor mijn interesse in elektronica aangewakkerd was, volgde ik al de Formule 1 en programma's als Top Gear. Het zou mij erg leuk lijken om in een later stadium van mijn leven mijn eigen hobby-garage te openen, waar ik aan mijn eigen voertuigen kan sleutelen.

Webdevelopment

Op de vorige pagina heb ik het al kort aangehaald: ik bouw graag websites. De afgelopen 2 jaar heb ik aan zo'n 10 projecten gewerkt, waaronder deze website. Webdevelopment is een uitstekende uitlaatklep voor mijn perfectionisme.

Ik beheers zowel front-end als back-end programmeertalen. Het liefst schijf ik HTML en CSS, waar ik – al zeg ik het zelf – een zeer compleet en robuust begrip van heb. Hieronder valt bijvoorbeeld ook kennis van het Bootstrap-framework. Ik ben hoofdzakelijk een webdeveloper, geen webdesigner. Dat wil zeggen dat het maken van pakkende designs niet per se tot mijn sterke punten behoort, maar dat ik wel uitstekend ben in het realiseren van (zeer complexe) ontwerpen.
In JavaScript ben ik wat minder vaardig, de reden hier voor is dat HTML5 en CSS3 zo krachtig zijn, dat ik weinig JavaScript nodig heb en daarom nooit diep in de methodes ben gedoken. Ik heb echter geen probleem met het begrijpen van de taal, en kan ook eenvoudige scripts schrijven (op alle websites die ik heb geschreven, zijn er wel een paar in gebruik). Om mijn kennis te vergroten, houd ik mij de laatste tijd steeds meer bezig met het schrijven van deze taal.
Back-end programmeren biedt andere uitdagingen dan front-end programmeren, daarom doe ik dat op zijn tijd ook met genoegen. Met de talen PHP en SQL werk ik als er bijvoorbeeld formulieren verstuurd moeten worden, als er een inlog-systeem vereist is of wanneer, zoals op deze website, ondersteuning voor meerdere talen gewenst is.

Hieronder heb ik 2 – relatief eenvoudige – websites uitgelicht die op het moment in mijn beheer zijn, beiden vanaf scratch gebouwd. Bij de bouw heb ik gebruikt gemaakt van V. Framework, een framework dat ik voor privégebruik heb geschreven om mijzelf te testen en om mijn vaardigheden te verbeteren.
Op aanvraag is het mogelijk om inzicht te krijgen in de broncode van andere projecten waar ik aan heb gewerkt. Voor al mijn werk geldt dat de code van hoge kwaliteit is; alle websites zijn vlot in gebruik, schalen perfect, ongeacht schermformaat en resolutie, zijn bruikbaar voor mensen die gebruik maken van toegankelijkheidsopties en zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines. Ik zou zeggen: neem vooral een kijkje in de broncode :).

Contact

Komt mijn hulp goed van pas bij een project, of wil je meer over mij te weten komen? Stuur mij dan een bericht via het onderstaande formulier.